Välj undersida
Elguiden / Artiklar / Gör uppror mot höga elpriser

Gör uppror mot höga elpriser

Profilbild

Publicerad av Kajsa Sundqvist

Publicerad 31 jan, 2011

Artikel bild

Elpriset ligger på rekordnivåer och nu sätter Kundkraft ner foten för att sänka priserna.

Just nu har vattenkraften en låg nivå i magasinen och kärnkraften kör på i stort sett full kapacitet. I kombination med kallt väder leder det till väldigt höga elpriser. Och prognoserna just nu talar för att det kalla vädret kommer att fortsätta. För att kunna få lägsta möjliga elpris är det viktigt att vara aktiv som kund och se över sitt elavtal.  Du kan sänka dina kostnader med 40 procent.

  Tyvärr är det bara var tionde kund som byter elavtal varje år. På Kundkraft.se har vi en elauktion varje månad för att pressa elleverantörernas höga elpriser. Vi gör om auktionen varje gång avtalet ska förnyas för att säkerställa att medlemmarna alltid har ett lågt elpris, säger Kristian vd för Kundkraft.

Sedan Kundkraft grundades har vi sparat upp till 5 miljarder kronor åt svenskarna på billigare elpriser. Besparingen är beroende på vilket elavtal du haft sedan tidigare och hur stor förbrukning du har. En villa kan spara upp emot 16 000 kr per år om man haft ett tillsvidareavtal. Denna avtalsform får du om du inte varit aktiv och tecknat ett eget elavtal.

 

Dela den här artikeln


© 2022 Kundkraft AB. Org. nr: 556574-0601