Välj undersida
Elguiden / Artiklar / Kundkraft utmanar bankerna på nytt!

Kundkraft utmanar bankerna på nytt!

Profilbild

Publicerad av Anders Kaijser

Publicerad 14 sep, 2015

Artikel bild

Under våren 2015 har Kundkraft genomfört 3 gruppupphandlingar av bolån med lånevolymer på mer än 1 Miljard kr totalt. Det har varit ett väldigt positivt genomslag så nu gör vi det igen, berättar Mia Lekberg VD på Kundkaft Sverige AB. Många av våra medlemmar har fått lägre ränta och är mycket tacksamma över att vi vågar utmana bankerna på det sätt vi gör.

Storbankerna gör miljardvinster på att kunder inte förhandlar ner sin bolåneränta ordentligt. Vi vill göra det lättare att förhandla och genom att gå ihop många tillsammans så får man såklart betydligt bättre förhandlingskraft.

Som konsument måste man i dagsläget vara aktiv. Om man exempelvis jämför SEB:s snittränta gentemot listräntan innebär skillnaden 6090 kr per år om man har ett lån på 1,5 miljoner kr. Det visar att det lönar sig att förhandla och att skillnaden mellan en bra eller dålig förhandling är stor. Samtidigt är det inte helt enkelt. Få vet vad som är en rimlig ränta och det är mycket jobb att kontakta olika banker för att få ett bra förslag att jämföra med. Vår tjänst gör allt detta åt dig, så att du slipper kontakta bankerna och slipper ta diskussionen, berättar Mia. Vi grupperar även ihop alla kunder med andra kunder som har liknande ekonomiska förutsättningar. Det gör att vi får en betydligt större förhandlingskraft gentemot bankerna.

Under September kommer Kundkraft genomföra en ny upphandling. Denna gång med 100 platser. 

Dela den här artikeln


© 2022 Kundkraft AB. Org. nr: 556574-0601