Välj undersida
Elguiden / Artiklar / Spara pengar genom att byta försäkringsbolag

Spara pengar genom att byta försäkringsbolag

Profilbild

Publicerad av Kajsa Sundqvist

Publicerad 11 nov, 2010

Artikel bild

En genomgång av försäkringsmarknaden visar att svenska folket förlorar enorma belopp på att vara passiva försäkringskunder konstaterar Kundkraft. För att hjälpa sina medlemmar att spara tid och pengar erbjuder Kundkraft nu en ny försäkringstjänst.

 

Det finns en myt att det lönar sig att samla alla sina försäkringar i ett bolag men sanningen är oftast den motsatta, säger Kristian Jacobsson, VD för Kundkraft. En av våra medlemmar sparade över 6 000 kronor på att byta sin villaförsäkring. Detta trots att han aldrig har haft någon skada som kostat försäkringsbolagen pengar.

 

I mer än 10 år har Kundkraft pressat elpriserna åt hundratusentals hushåll. Vid sidan om el står bolån och försäkringar för de största fasta utgifterna för hushåll. Precis som med el domineras försäkringsmarknaden av ett fåtal stora aktörer som tjänar pengar på passiva kunder. Kundkrafts nya försäkringstjänst jämför villkor och förhandlar direkt med försäkringsbolagen. Förhandlingarna sker varje år och tillsammans med tusentals medlemmar pressar Kundkraft priserna och förbättra villkoren för kunderna.

 

Vi vet att om man är en aktiv konsument kan man hitta bättre och billigare försäkringar. Med Kundkraft är man aktiv varje år, utan att behöva göra någonting. Vi hänvisar alltid kunden till det försäkringsbolag som erbjuder det bästa alternativet säger Kristian Jacobsson, VD på Kundkraft.

 

Kundkrafts undersökning visar att försäkringarna är likvärdiga mellan bolagen men priserna varierar enormt. Det är inte säkert att det bolag som ger kunden bäst försäkring på bilen är det bästa när det kommer till att försäkra villan eller lägenheten. Trots detta lägger de flesta svenskar alla sina försäkringar hos samma bolag och resultatet blir högre priser för kunderna och större vinster för försäkringsbolagen.

 

Sammanfattning av undersökningen:

80% av testpanelen på 500 personer fick en billigare och bättre försäkring genom att byta bolag.
Besparingen kan vara upp till 70% på hem och bilförsäkringen.
Vissa sparar 30% genom att vara aktiv kund och bli ny kund hos sitt eget bolag. Dock är det många bolag som hindrar nyregistrering.
När en kund byter bolag så har det gamla bolaget "antichurn-funktioner" där de erbjuder kunder många tusenlappar billigare för att stanna kvar. Vilket ofta retar upp kunden då hon inser vilket överpris de har betalat tidigare.
Bolagen väljer egna kundsegment som de vill vara bäst för. T.ex. kan ett bolag fokusera på Volvo-bilar och en annan på äldre villaägare. Det innebär att en äldre villaägare som kör Volvo, bäst placerar sina försäkringar hos olika bolag. Den rabatt som många bolag erbjuder om man samlar alla försäkringar ger ändå högre premie för kunden.

Några exempel:1. Christer - Gick sparade 3 200kr på sin villaförsäkring. (Från 7 200 kr till 4 000kr). Samtidigt sparade han 1 050 kr på bilförsäkringen. (5 400kr till 4 350).
2. Jonathan hade köpt en Mazda och den billigaste försäkring han hittade var på 32 000 kr. Med Kundkraft fick han en försäkring på 19 248 kr med skräddarsydda villkor.
3. Thorbjörn sparade mer än 50% på att byta bolag. Han gick från hela 11 700 kr till 5 600 kr i premiekostnad, samtidigt förbättrade han villkoren med tilläggsförsäkringar.
4. En ägare av Renault Laguna 2006 betalar idag 12 000 kr/år hos sitt bolag. Om han registreras sig på nytt hos samma bolag skulle han betala 9 000 kr för exakt samma produkt. Trots att han aldrig råkat ut för en olycka. Lojalitet lönar sig inte.

Dela den här artikeln


© 2022 Kundkraft AB. Org. nr: 556574-0601