ARTIKLAR OM ELMARKNADEN

ARTIKLAR OM ELMARKNADEN

"EL TILL INKÖPSPRIS" - OFTAST EN DÅLIG AFFÄR

Har du blivit erbjuden "el till inköpspris"? Då bör du se upp. En granskning av energimarknadinspektionen (ei) visar att "el till inköpspris" ofta är en väldigt dålig affär. Energimarknadsinspektionen är en tillsynsmyndighet som arbetar på uppdrag av regeringen för att främja en väl fungerande energimarknad. Läs mer..

FÅ BÄSTA ELAVTALET - OCH SLIPP OROA DIG

Har din elräkning blivit högre och högre? Då kan det vara så att din elleverantör lagt på dolda avgifter utan att du vet om det. Anne-Charlotte i Skåne upplevde ofta att hon blivit lurad, ända tills hon provade Kundkraft. Anne-Charlotte bor i Skåne och har en relativt stor elförbrukning. Läs mer..

DÄRFÖR BÖR DU UNDVIKA BILLIGA ELKAMPANJER

Billiga kampanjavtal på elen dyker ofta upp. Men se upp för fällan. De billiga lockpriserna blir ofta en dyr affär på lång sikt. Läs mer..

MYNDIGHETEN VARNAR FÖR ELBOLAGENS FÄLLA

Korta avtalstider och el till kampanjpris. Att hitta ett bra och billigt elavtal kan vara svårt. Här ger vår expert sina råd om hur du undviker de vanligaste misstagen. Läs mer..

EXPERTEN: DÄRFÖR HAR ELPRISET SJUNKIT

Elpriset höjdes förra året, men var fortfarande det näst lägsta på tio år. Nu när kylan är här finns det risk att priset kommer att stiga ytterligare. Men antagligen kommer elpriset fortsätta vara lågt under 2017. Läs mer..

HÖGRE KRAV PÅ ELNÄTET MED FÖRNYELSEBAR EL

Förnyelsebar energi ställer större krav på att överföra elkraft över långa sträckor. Då fungerar likström betydligt bättre än växelström som används i dag. Det ger små förluster av kraft även över relativt långa sträckor vilket kommer krävas i framtiden. Läs mer..

LÅGA ELPRISER MINSKAR INVESTERINGAR I FÖRNYBAR ENERGI

Många är glada över de låga elpriserna som varit de senaste åren. Men låga elpriser ger färre investeringar i förnybar energi och trots subventioner så minskar investeringarna i ny vindraft. Under 2015 ökade vindkraftsproduktionen med 40 procent och de senaste åren har investeringar i vindkraft ökat år för år. Läs mer..

NU BÖRJAR TESLA BYGGA EFTERLÄNGTADE MODEL 3

Med mer än 400 000 delbetalda förbeställningar, finns det få bilar med högre förväntningar än Teslas Model 3. Nu inleds produktionen lite smått med test av monteringsprocessen och produktion av en mindre testvolym, enligt anonyma källor till Reuters. Teslas Model 3 kommer att kosta $35 000 i USA, vilket innebär cirka 410 000 kr i Sverige om man antar samma prisskillnad mellan USA och Sverige som för Teslas tidigare modeller. Läs mer..

MINSKA DIN ELRÄKNING OCH BLI EN MILJÖHJÄLTE

På vintern sticker elräkningen lätt iväg. Här är några tips från Kundkraft som kommer minska din elräkning. Att skära ner sin energiförbrukning behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Läs mer..

SPARA PENGAR MED EXPERTENS ENKLA TIPS

Har du koll på hur stor huvudsäkring du har? Många har nämligen en större huvudsäkring än vad som behövs. Byt och spara upp till 6 500 kronor per år. Alla elkonsumenter betalar både en nätavgift till nätbolaget och en elavgift till elleverantören. Läs mer..

NU RITAS VÄRLDENS ENERGIFÖRSÖRJNING OM

Tillgång till olja har historiskt gett makt. Men nu har oljan fått ordentlig konkurrens. När sol- och vindkraft blir billigare tappar oljetillgångar i betydelse. Läs mer..

VÄLJ RÄTT ELAVTAL - OCH SPARA TUSENLAPPAR

Du kan betala tusenlappar i onödan – trots "marknadens bästa erbjudande". Så enkelt kan du fixa ett elavtal som alltid är billigast i längden. – De flesta av våra 250 000 medlemmar betalar minst 4 000 kronor mindre varje år, säger Anders Kaijser på Kundkraft. Läs mer..

Bli medlem nu och hjälp oss att pressa elpriserna!

Grön el till lågt elpris

Inga fasta kostnader

Bara schysta villkor

Expertråd och kundservice