DÄRFÖR BÖR DU UNDVIKA BILLIGA ELKAMPANJER

Billiga kampanjavtal på elen dyker ofta upp. Men se upp för fällan.
De billiga lockpriserna blir ofta en dyr affär på lång sikt.

Många elleverantörer erbjuder kampanjavtal med lågt elpris på elleverantörens hemsida eller på olika jämförelsesajter. Men kampanjpriset gäller bara under en viss tid.
– Elleverantörerna går ofta back på kampanjavtalen under den tid kampanjpriset gäller, men i kalkylen vet leverantörerna att de flesta kunderna inte märker när man efter en tid höjer priset och lägger på nya avgifter, säger Anders Kaijser, affärsområdeschef på Kundkraft.

Elen i Sverige köps och säljs på den nordiska elbörsen Nordpool. Varje timme uppdateras elpriset efter tillgång och efterfrågan.
– De kampanjpriser som annonseras ut ligger ofta under marknadspriset på Nordpool och enda möjligheten att räkna hem ett så lågt pris är att elleverantörerna höjer priset efterhand och lägger på nya avgifter, säger Anders Kaijser vidare.

Billigast och dyrast – samtidigt

Samma elleverantör kan både ha det billigaste och det dyraste elavtalet på marknaden samtidigt.
– Man lockar med det billiga, men lägger sedan över kunderna på det dyra.

När man väljer ett elavtal tycker Anders Kaijser att man skall skaffa ett avtal med avtalstid på 1 år och att man skall se upp för kampanjavtal.
– Det är lätt att tro att man gör en bra affär när man tar det absolut billigaste elavtalet på marknaden. Men statistiken talar sitt tydliga språk. Väldigt få märker när leverantören höjer priset efterhand.

Hjälper dig att förhandla

Kundkrafts modell bygger istället på att man genomför elupphandlingar varje år. I stället för att man som konsument skall jämföra priser och avtal så gör Kundkraft det åt en.
– Via Kundkraft får man alltid ett ettårsavtal och vi förhandlar om det varje år. Den elleverantör som bjuder lägst elpris i våra elupphandlingar får våra medlemmar som kunder. På det sättet slipper man lägga tid på sitt elavtal, säger Anders Kaijser.

Till alla artiklar

Bli medlem nu och hjälp oss att pressa elpriserna!

Grön bock listpunkt100% Grön el

Grön bock listpunktKostnadsfritt

Grön bock listpunktIngen uppsägningstid

Grön bock listpunktAlltid lågt elpris