Kundkrafts medlemmar har nästan sparat 1 miljard

Att ha koll på sitt elavtal kan vara jobbigt och svårt. Att låta någon annan göra det kan däremot vara enkelt. Tillsammans har kundkrafts medlemmar sparat ca 900 miljoner kronor under 2017, jämfört med snittpris på anvisningsavtal.

Kundkraft har sedan starten blivit en ny svensk folkrörelse. Över 250 000 svenskar är nu med och bidrar till lägre elpriser. Tack vare den stora medlemsskaran kan Kundkraft sätta press på Sveriges elleverantörer, som får tävla om att erbjuda det lägst elpriset till Kundkrafts medlemmar.

– Som konsument är det här väldigt skönt, eftersom du slipper lägga tid på ditt elavtal. Kundkraft står för förhandlingarna och du får alltid billig el levererat hem till dig, säger Kundkrafts vd Anders Kaijser, och fortsätter:
– Dessutom är Kundkrafts tjänst kostnadsfri och vi förhandlar bort alla fasta avgifter.

Bli medlem på 30 sekunder så pressar Kundkraft ditt elpris varje år

Villaägare sparar 4500 kr per år

Jämför man Kundkrafts framförhandlade priser mot snittpris på anvisningsavtal, som sammanställs av Energimarknadsinspektionen varje månad, så sparar Kundkrafts medlemmar i snitt 3600 kr per år. Villaägare, med en årsförbrukning på 20 000 kWh sparar hela 4500 kr per år, utan att behöva göra någonting.

elpris-diagram

Bild 1: Kundkrafts priser ligger konstant långt under snittpriset på Svenska elmarknaden.

– Kundkrafts priser på elavtal ligger konstant långt under både snittpris på anvisningsavtal och snittpris på marknaden, säger Anders Kaijser.

"Marknaden är komplex"

Anders Kaijser är dock noga med att påpeka att Kundkraft inte alltid erbjuder marknadens lägsta pris.
– Dagens marknad är komplex. En del aktörer erbjuder kampanjavtal som kan vara billiga en begränsad tid. Men efter en tid så lägger de på avgifter omch plötsligt blir elräkningen jättedyr.
- Det som är bra med Kundkraft är att man alltid får ett billigt elavtal utan fasta avgifter. År ut och år in, utan att behöva göra någonting, säger Anders.

Tar bara några sekunder att gå med

Att gå med i Kundkraft är enkelt. Det enda man behöver göra är att registrera sig på Kundkrafts hemsida, så tar Kundkraft reda på alla anläggningsuppgifter och säger upp nuvarande elavtal.

Dessutom upphandlar Kundkraft bara grön el från förnyelsebara källor.
Våra medlemmar sparar massvis med pengar varje år, och bidrar samtidigt till en grönare värld, säger Anders

Till alla artiklar

Bli medlem nu och hjälp oss att pressa elpriserna!

Grön bock listpunkt100% Grön el

Grön bock listpunktKostnadsfritt

Grön bock listpunktIngen uppsägningstid

Grön bock listpunktAlltid lågt elpris