NU BÖRJAR TESLA BYGGA EFTERLÄNGTADE MODEL 3

Med mer än 400 000 delbetalda förbeställningar, finns det få bilar med högre förväntningar än Teslas Model 3.
Nu inleds produktionen lite smått med test av monteringsprocessen och produktion av en mindre testvolym, enligt anonyma källor till Reuters.

Teslas Model 3 kommer att kosta $35 000 i USA, vilket innebär cirka 410 000 kr i Sverige om man antar samma prisskillnad mellan USA och Sverige som för Teslas tidigare modeller.

Höga produktionsmål

Tidigare har Tesla kommunicerat att man inleder massproduktion av modell 3 i juli 2017, vilket flera experter har påpekat som sent för att nå produktionsmålen för samtliga modeller på 100 000 exemplar innan årets slut och en takt på 10 000 bilar per vecka i slutet av 2018.
– Tesla står inför ett elddop och många är skeptiska till att man kommer klara av att leverera de volymer man utlovat, säger Anders Kaijser, affärsområdeschef på Kundkraft.

Att gå från produktionsvolymer på totalt 83 000 bilar under 2016, till cirka 500 000 bilar per år tror många kommer att bli svårt.
– Samtidigt har Tesla byggt Gigafactory med väldigt stor produktionskapacitet och tillverkar mycket större andel av komponenterna själva jämfört med andra biltillverkare vilket gör att man har kontroll över hela processen.

Signal mot investerare och fans

Anonyma källor har sagt till Reuters att Tesla börjar testa monteringsprocessen och kvalitetskontroll av Modell 3 den 20 februari.
– 20 februari är också två dagar innan Tesla presenterar delårsrapporten för fjärde kvartalet 2016, så att bygga en handfull Modell 3 är också ett sätt att tillfredsställa investerare och fans inför eventet, säger Anders Kaijser vidare.

Tesla, med deras inspirerande vd Elon Musk i spetsen har på många sätt visat hur det går att ta sig mot en fossilfri framtid.
– De har på imponerande kort tid tagit fram nya attraktiva elbilar som blivit konkurrenter till etablerade bilmärken och revolutionerat hela bilbranschen. Man kan därför bara hoppas på att de når målen, fortsätter skaka om branschen och inspirerar fler att bidra till en fossilfri framtid.

Stödjer utvecklingen

Kundkraft har länge arbetat med bara grön el för att på så sätt stödja utvecklingen av förnyelsebar energi.
– Kundkraft har 250 000 medlemmar som i dag bidrar till att utveckla förnyelsebar energi som ett hållbart alternativ till andra energikällor. Genom att bara använda grön el och därmed stödja utvecklingen mot en fossilfri framtid är de alla miljöhjältar i mina ögon, säger Anders Kaijser.

Eftersom Kundkraft årligen omförhandlar elen åt alla deras medlemmar så har medlemmarna alltid grön el till ett lågt elpris.
– På det sättet slipper man oroa sig för sitt elavtal.

Till alla artiklar

Bli medlem nu och hjälp oss att pressa elpriserna!

Grön bock listpunkt100% Grön el

Grön bock listpunktKostnadsfritt

Grön bock listpunktIngen uppsägningstid

Grön bock listpunktAlltid lågt elpris