Så gör Kundkrafts medlemmar för att spara 360 miljoner kr

Att ha koll på sitt elavtal kan vara jobbigt och svårt. Att låta någon annan göra det kan däremot vara enkelt. Tillsammans har kundkrafts medlemmar sparat 360 miljoner kronor under 2016 jämfört med medelsvensken.

Kundkraft har sedan starten blivit en ny svensk folkrörelse. Över 250 000 svenskar är nu med och bidrar till lägre elpriser. Tack vare den stora medlemsskaran kan Kundkraft sätta press på elbolagen, som får tävla om att erbjuda det lägsta elpriset till medlemmarna.

– Som konsument är det här väldigt skönt, för du slipper bry dig om ditt elpris. Vi står för förhandlingarna och du får alltid el som är billigast i längden levererat hem till dig, säger han.
– Dessutom är Kundkrafts tjänst kostnadsfri och vi förhandlar bort alla fasta avgifter.

Villaägare sparar flera tusen per år

Jämför man Kundkrafts framförhandlade priser mot de snittpriser som sammanställs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (se grafen nedan – där Kundkrafts priser är i grönt) så ser man att Kundkrafts priser är långt under det svenska snittet.

elpris-diagram

– De priser våra medlemmar har fått jämfört med snittpriset på marknaden innebär att våra medlemmar i snitt har sparat cirka 1400 kronor senaste året genom lägre elpris och slopade fasta avgifter, säger Anders Kaijser.

Låt Kundkraft hitta bästa avtalet för dig – klicka här!

Eftersom det är ett snitt sparar man ofta mer ju mer man förbrukar.
– Bor man i lägenhet så sparar man 500–1000 kronor per år, men villaägare sparar ofta 2–4000 kronor per år, menar han.

Marknaden är komplex

Anders Kaijser är dock noga med att påpeka att Kundkraft inte alltid erbjuder marknadens lägsta pris. – Dagens marknad är komplex. Många aktörer erbjuder ett kampanjpris som kan vara billigt en begränsad tid. Men sedan så ändrar man reglerna och plötsligt blir din elräkning jättedyr.
- Det som är bra med Kundkraft är att du är alltid får ett billigt elavtal utan fasta avgifter.

Enkelt att gå med

Att gå med i Kundkraft är riktigt enkelt. Det enda du behöver göra är att registrera dig här och skriva in dina uppgifter. Allt jobbigt och tidskrävande sköter Kundkraft, som till exempel att säga upp ditt gamla elavtal.

Dessutom är du garanterad ett miljövänligt val. All el som upphandlas via Kundkraft är 100% förnyelsebar.

Till alla artiklar

Bli medlem nu och hjälp oss att pressa elpriserna!

Grön bock listpunkt100% Grön el

Grön bock listpunktKostnadsfritt

Grön bock listpunktIngen uppsägningstid

Grön bock listpunktAlltid lågt elpris