Snart blir din nätfaktura ännu dyrare

Från och med årsskiftet kommer din nätfaktura bli ännu dyrare. Kundkrafts expert Anders Kaijser reder ut vad det innebära för dig som konsument.

Från 1 januari 2018 flyttas skattskyldigheten på energiskatt från elhandelsföretagen till elnätsföretagen. Det gör att nätfakturan kommer bli ännu större, samtidigt som elhandelsfakturan blir mindre med motsvarande belopp.

Energiskatten höjdes 1 juli med 3 öre, från 29,5 till 32,5 öre per kilowattimme. Nästa höjning kommer i januari 2019, då skatten höjs till 33,7 öre per kWh. Men från årsskiftet är det nätbolagen som beskattas, vilket innebär att den skatt som i dag faktureras av elhandelsbolagen framöver kommer faktureras från nätbolagen.
– För konsumenten innebär flytten av energiskatten bara att skattekostnaden flyttas från elhandels-fakturan till nätfakturan, menar Anders Kaijser. De totala skatten blir densamma, säger Anders Kaijser, vd på Kundkraft.

Sänk dina elkostnader med Kundkraft

Kundkrafts modell bygger på att man genomför elupphandlingar varje år. I stället för att man som konsument skall jämföra priser och avtal så gör Kundkraft det åt en och man får alltid grön el.
– Via Kundkraft får man alltid ett grönt ettårsavtal och vi förhandlar om det varje år. Medlemmen får den elleverantör som lägger lägst elpris i våra elupphandlingar. På det sättet slipper man lägga tid på sitt elavtal, säger Anders Kaijser.

Till alla artiklar

Bli medlem nu och hjälp oss att pressa elpriserna!

Grön bock listpunkt100% Grön el

Grön bock listpunktKostnadsfritt

Grön bock listpunktIngen uppsägningstid

Grön bock listpunktAlltid lågt elpris