Välj undersida
Elguiden / Medlemmar berättar / Betalar du 1000-lappar - i onödan?

Betalar du 1000-lappar - i onödan?

Du kan betala tusenlappar i onödan – trots att ditt elbolag säger att du fått marknadens bästa erbjudande. Så här enkelt fixar du ett elavtal som alltid är billigast i längden – på några minuter. Sedan behöver du aldrig oroa dig över elräkningen igen.
Bli medlem på 1 minut här och sänk dina kostnader rejält – Kundkraft sköter allt krångel som att säga upp ditt gamla elavtal

”Vill du ha marknadens bästa elpris”? Många har nog fått frågan av en telefonförsäljare och tackat ja. Men vad få vet är att de fantastiska erbjudandena många gånger höjer priset på din elräkning över tid. – Kollar du på en prisjämförelsesajt kan samma elbolag både ha det billigaste och dyraste priset. Det beror på att det lockar med ett billigt avtal och sedan slussar över kunderna till det dyraste. Sedan tillkommer ju även fakturaavgifter och månadsavgifter som man egentligen inte får ha men som ändå vissa använder, säger Anders Kaijser.

Vill du sänka din elräkning – utan att behöva oroa dig över dolda avgifter? Bli medlem här på en minut! Det enda du behöver göra är att skriva in dina uppgifter – resten sköter Kundkraft.

Anders är Affärsområdeschef på Kundkraft, ett företag som sedan starten blivit en ny svensk folkrörelse. Över 120 000 svenskar är nu med och bidrar till lägre elpriser. Tack vare den stora medlemsskaran kan Kundkraft sätta press på elbolagen, som får tävla om att erbjuda det lägsta elpriset till kunderna.
– Som konsument är det här väldigt skönt, för du slipper bry dig om ditt elpris. Vi står förhandlingarna och du får alltid el som är billigast i längden levererat hem till dig, säger han.

Marknaden är komplex

Anders Kaijser är dock noga med att påpeka att Kundkraft inte alltid erbjuder marknadens lägsta pris.
– Dagens marknad är rätt så komplex. Många aktörer erbjuder ett kampanjpris som kan vara jättebilligt. Men sedan så ändrar man reglerna och plötsligt blir din elräkning jättedyr. Det som är bra med oss är att du är alltid är garanterad ett billigt elavtal, säger han.

Att gå med i Kundkraft är riktigt enkelt. Det enda du behöver göra är att registrera dig här och skriva in dina uppgifter. Allt jobbigt och tidskrävande sköter Kundkraft, till exempel att säga upp ditt gamla elavtal. Dessutom är du garanterad ett miljövänligt val. Alla elbolag som Kundkraft samarbetar med erbjuder 100 procent grön el.

Har gått upp med 50 procent

– Under hösten har elpriserna gått upp med 50 procent och svenska vattenmagasin har låga nivåer. Det gör att vi tvingas importera el från fossila bränslen som brunkol. Om man inte vill bidra till att Sverige ska vara beroende av fossila bränslen ska man alltid välja grön el. Och jag är stolt över att vi på Kundkraft inte upphandlar något annat än grön el, säger Anders Kaijser.


© 2022 Kundkraft AB. Org. nr: 556574-0601