ELAVTAL - VI HJÄLPER DIG ATT VÄLJA RÄTT!

Vad ska jag välja för elavtal - Fast pris eller rörligt pris

Det finns mängder av olika typer av elavtal och det är ofta svårt att jämföra som konsument. Du ska bestämma om du vill ha ett fast eller rörligt pris och hur lång avtalslängd du vill ha. Det finns också ofta mängder av tillval och extratjänster att lägga till, något som gör det hela ännu svårare. Hur ska man egentligen tänka när det gäller elavtalet? Vi hjälper dig att välja rätt.

På Kundkraft gör du ett enda val. Du väljer fast pris eller rörligt pris, sedan ser vi till att förhandla fram ett konkurrenskraftigt elavtal åt dig. Vi erbjuder enbart grön el utan tilläggskostnad och har inga tillval som krånglar till det. Varje år hjälper vi dig dessutom att omförhandla avtalet. Vår tjänst är givetvis helt kostnadsfri.

Bli medlem nu och hjälp oss att pressa elpriserna!

Grön bock listpunkt100% Grön el

Grön bock listpunktKostnadsfritt

Grön bock listpunktIngen uppsägningstid

Grön bock listpunktAlltid lågt elpris

Fast elpris

- För den som värderar trygghet före pris

Fast elpris innebär att ditt pris är låst för hela avtalsperioden, oavsett hur elmarknaden förändras. Har man en hög förbrukning kan det vara skönt att veta sitt pris på förhand. Om man väljer fast pris så slipper man vara orolig för prisökningar.

Rörligt elpris

- För den prismedvetna

Rörligt elpris innebär att man följer elmarknadens prisutveckling. Elpriset kommer vara olika från månad till månad och du kommer inte på förhand veta ditt totala kilowattpris. Priset styrs av elbörsen Nordpool. Det enda vi kan förhandla är påslag och elcertifikat och detta förblir samma hela avtalsperioden.

Avtalstid

Kundkraft förhandlar alltid avtal på 12 månader. Vi tror på idén att omförhandla en gång per år för att ha ett marknadsanpassat pris. Vissa år blir det dyrare, och andra år billigare beroende hur det ser ut på elbörsen, men du är inte låst på långa avtal med inaktuella priser.

Jämför elavtal

Om du ska jämföra avtal själv är det viktigt att veta vad man ska leta efter.
Förutom själva elpriset och avtalslängden bör du kontrollera följande:

- Månadsavgift

Många elhandlare tar ut en fast månadsavgift utöver de tre ovanstående punkterna. Det kan röra sig om belopp mellan 20-70 kr och baseras inte på din förbrukning utan är en separat kostnad.

Ingen månadsavgift finns hos Kundkraft.

- Tilläggsavgifter

Har du valt avtal med t.ex. Vintersäkring, el från förnyelsebara energikällor eller någon försäkring tillkommer avgifter även för detta.

Inga tilläggsavgifter finns på avtalet hos Kundkraft.

- Fakturaavgift

Ibland tillkommer även fakturaavgift om man önskar pappersfaktura hem i brevlådan.

Kundkraft förhandlar alltid bort fakturaavgiften.

- Påslag

Påslaget avser den marginal elleverantören har på varje såld kilowattimme. Ibland har man el till inköpspris och då finns inget påslag, men då brukar månadsavgiften vara desto högre.

- Elcertifikat

Elcertifikat är något som främjar förnyelsebar energiproduktion. Elhandlarna får elcertifikat när de producerar förnyelsebar energi, och när de handlar upp energi från olika producenter betalar dem för elcertifikatet. Detta finns alltså också inräknat på din elhandelsräkning.

Bli medlem nu och hjälp oss att pressa elpriserna!

Grön bock listpunkt100% Grön el

Grön bock listpunktKostnadsfritt

Grön bock listpunktIngen uppsägningstid

Grön bock listpunktAlltid lågt elpris