JÄMFÖR ELPRISER

Tänk på detta när du jämför elavtal

Se upp för “kampanjavtal”!

Elleverantörer kan ofta erbjuda dig ett lågt elpris under en “kampanjperiod”. Men se upp! När kampanjperioden är slut höjer elleverantören priset, tar bort kampanjrabatten eller lägger på en fast avgift.

Med Kundkraft har du alltid ett lågt elpris. År efter år.

Missa inte “fasta avgifter”!

Se upp för fasta avgifter som gör att totalkostnaden blir högre. Exempelvis låter “El till inköpspris” bra, men det innebär att elleverantören istället fakturerar en fast månadsavgift som oftast ger en högre totalkostnaden för dig som kund. Se tex. energimarknadsinspektionens undersökning angående el till inköpspris.

Tänk på avtalslängden

Det finns avtal med avtalslängd från 3 månader upp till 10 år. En elleverantör kan ofta ge lågt pris på korta avtal, som 3 eller 6 månader. Antingen innebär säsongen att elpriset kan vara lågt under en period, eller så räknar elhandelsbolaget med att de kan lägga på en avgift när tiden är slut.

Med långa avtal, så finns risken att man missar en strukturell prissänkning på marknaden. Elpriset kan halveras från ett år till ett annat, beroende på hur mycket vindkraft som byggts ut eller om det varit en sommar med mycket regn. Ett ett-årsavtal är oftast bäst, eftersom det inte påverkas av årstiderna, samtidigt som man följer med i stora prisförändringar på marknaden.

Kundkraft ger lågt pris över tid

År efter år har Kundkraft bevisat att våra el-auktioner fungerar om man jämför våra elpriser med andra elleverantör. Kundkraft erbjuder ett elpris som är cirka 20 % lägre än snittpriset på elmarknaden om man jämför med det elpris som sammanställs av Energimarknadsinspektionen varje månad.

Genom kundkraft kan du spara tusenlappar

I snitt sparar en Kundkraftsmedlem mer än 1500 kr per år genom att vara med i Kundkraft om man jämför med snittpriset på el i sverige. Jämför man istället med snittpris på anvisningsavtal har Kundkrafts medlemmar sparat 3600 kr det senaste året. *

I grafen nedan finns de de snittpriser som rapporteras in till energimarknadsinspektionen varje månad, i jämförelse med Kundkrafts elpriser.

Kostnadsfri omförhandling av elpriser varje år

Ett Kundkraftsmedlemskap innebär omförhandling varje år. Våra medlemmar får den elleverantör som bjudit lägst elpris i våra auktioner och på det sättet kan vi säkerställa att våra medlemmar alltid har ett lågt elpris.

Vad som ofta är avgörande för ditt totala elpris, är de fasta avgifter som tillkommer utöver den el du förbrukar. Kundkrafts medlemmar betalar aldrig några fasta eller onödiga kostnader.

Våra aktuella elpriser

Elområde 1-2

Fast 1år
Inklusive moms

61.50

öre/kWh

Energipris: 49.2 öre/kWh

Elområde 3

Fast 1år
Inklusive moms

64.13

öre/kWh

Energipris: 51.3 öre/kWh

Elområde 4

Fast 1år
Inklusive moms

65.63

öre/kWh

Energipris: 52.5 öre/kWh

Elområde 1-4

Rörligt 1år
Exklusive moms

5.7

öre/kWh

Påslag inkl. elcertifikat för volymvägt elpris, se spotpriser nedan.

Sverige är uppdelat i 4 olika elområden:

 • Elområde 1:
  Norrbottens län samt delar av Västerbottens län.

 • Elområde 2:
  Jämtlands län, Västernorrlands län samt delar av Dalarnas län, Gävleborgs län och Västerbottens län.

 • Elområde 3:
  Gotlands län, Stockholms län, Södermanlands län, Uppsala län, Värmlands län, Västmanlands län, Örebro län, Östergötlands län samt delar av Jönköpings län, Hallands län, Kalmar län, delar av Västra Götalands län, Gävleborgs län och Dalarnas län.

 • Elområde 4:
  Skåne län, Blekinge län, Kronobergs län, samt delar av Kalmar län, Hallands län, Jönköpings län och delar av Västra Götalands län.

Bli medlem nu och hjälp oss att pressa elpriserna!

Grön bock listpunkt100% Grön el

Grön bock listpunktKostnadsfritt

Grön bock listpunktIngen uppsägningstid

Grön bock listpunktAlltid lågt elpris