Solceller med Kundkraft.

Välj undersida
Grön el / Solceller

Via Kundkraft får du bra pris för den el du producerar, samtidigt som du får ta del av Kundkrafts låga priser för den el du fortfarande förbrukar – när solen inte lyser.

Vad är bra med Kundkrafts solcellsavtal?

Kundkrafts solcellsavtal är perfekt för villaägare som skaffar en solcellsanläggning. Den kalla delen av året, när villan förbrukar som mest el, har man Kundkrafts låga elpris. När sommarhalvåret kommer har man spotpris från elbörsen på det man producerar.

Se upp för lockavtal

Många med solceller blir lockade av ett bra elpris för den el man producerar. Men se upp! Dessa avtal har nästan alltid:

  • Ett sämre elpris på den el man förbrukar när solen inte lyser.
    Sverige är mörkt på vintern när ett typiskt hushåll förbrukar som mest el. Det innebär väldigt lite produktion från solcellsanläggningen under vinterhalvåret. Har man då ett högt elpris kan det bli dyrt.
  • Onödiga fasta avgifter.
    Annars skulle elhandelsbolaget inte ha råd att erbjuda bättre elpris än spotpriset på elbörsen. Elhandelsbolaget gör en förlustaffär om de betalar mer än spotpriset på börsen om de inte får in pengarna på något annat sätt. Via Kundkraft får du både bra pris på den el du producerar och den el du förbrukar.

Via Kundkraft får du både bra pris på den el du producerar och den el du förbrukar.


© 2021 Kundkraft AB. Org. nr: 556574-0601