Företag & BRF.

Vi pressar elpriset åt dig

Emoji skaka hand

Kundkraft har sedan 1999 inte bara hjälpt privatpersoner med förhandling om ett billigt och bra elavtal. Vi hjälper i dagsläget över 5000 företag, enskilda firmor och bostadsrättsföreningar med upphandling av elavtal. Vår tjänst fungerar precis på samma sätt oavsett kund.


Gratis medlemskap

Det är helt kostnadsfritt att bli medlem hos oss.


Få ett nedpressat elpris

Vi ser till att ni får det lägsta möjliga priset.


Omförhandling varje år

Vi förhandlar med elbolagen varje år för er skull.


Personlig rådgivning

Vi finns alltid tillgängliga att svara på era frågor.

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till er

Felmeddelande!

Vi underhåller våra system och kan tyvärr inte ta emot fler medlemmar för närvarande. Vi kan inte heller ta emot nya medlemmar via mejl eller telefon.

Vi ber dig återkomma senare om du vill bli medlem.


Vanliga frågor & svar
Kundkraft är till för dig som vill ha ett lågt elpris år efter år, utan att behöva göra någonting. Vi upphandlar 1-årsavtal till våra medlemmar varje år genom en auktion. I våra auktioner bjuds Sveriges alla elbolag in och det bolag som erbjuder lägst pris på grön el vinner (vatten, sol och vind). Dessutom förhandlar vi bort alla fasta avgifter, såsom månads- och årsavgifter, på elpriset (elhandelspriset, inte nätavgiften). Det är alltid det vinnande elbolaget som skickar fakturorna till dig men det är vi som upphandlar avtalet.

På en jämförelsesida får du själv jämföra olika typer av elavtal och ibland kan man hitta lägre priser än hos oss. Men dessa låga priser är ofta kampanjavtal som man måste komma ihåg att säga upp – annars riskerar man att hamna på ett högre pris med fasta avgifter. En jämförelsesida kan passa den som har tid och kunskap att hoppa mellan olika elbolags erbjudanden.
Våra upphandlingar sker genom en auktion. En gång i månaden (förutom juli) bjuder vi in Sveriges alla elbolag till en auktion för 1-årsavtal. Det elbolag som ger lägst pris på grön el (vatten, sol och vind) vinner och får då leverera el till de medlemmar som varit med i upphandlingen. Efter ett år är varje medlem automatiskt med i en ny upphandling. Alla medlemmar meddelas om sitt nya avtal via mail och brev. Självklart har alla alltid 14 dagars ångerrätt efter varje upphandling. Medlemskapet är helt gratis och kan avslutas när som helst, genom att kontakta vår medlemsservice via telefon, mail eller på Messenger.
Nej det kan vi inte, eftersom vi inte vet vilket elavtal du haft tidigare. Vissa nya medlemmar kan ha haft ett kampanjavtal innan. Kampanjavtal prissätts ofta så pass lågt att elhandelsbolaget medvetet går med förlust en kortare period för att locka in kunder. Våra upphandlade elpriser brukar såklart ligga under marknadens snittpris men vi har inga tillfälliga kampanjpriser. Poängen med Kundkraft är att få ett lågt elpris, utan tillkommande avgifter, år efter år utan att behöva tänka på uppsägningstider.
Nej, men vi tar alltid bort de fasta avgifterna på elhandelspriset. Det handlar oftast om månads- och årsavgifter men vissa elbolag lägger på andra typer av avgifter på elhandelspriset också. Nätbolagen kommer dock alltid att ta ut sina avgifter eftersom det är monopol på den marknaden och inget vi kan göra något åt. Du kommer få en faktura från nätbolaget och en faktura för elhandelspriset från det elbolag som vinner våra upphandlingar.
Vi bjuder in Sveriges alla elbolag till våra upphandlingar. Det innebär dock inte att alla lägger bud i våra upphandlingar. Det finns olika skäl till det; vissa kan inte ta över en stor mängd kunder över en natt och andra anser sig inte behöva fler kunder. Men framförallt ligger vi redan på så låga nivåer för 1-årsavtal så det är svårt att konkurrera om våra priser. Vi har alltid ett startbud som alla elbolag måste acceptera. Om ett elbolag lyfter fram att de inte deltar i våra upphandlingar bör du jämföra våra upphandlade priser med deras priser och alltid fråga om du slipper månads- och årsavgifter.
Medlemskapet är helt gratis och kan avslutas när som helst, genom att kontakta vår medlemsservice via denna sida. När du lämnar Kundkraft så innebär det att vi slutar upphandla ett nytt elavtal åt dig och det pågående elavtalet för året löper på tills det går ut. Om du även vill bryta det pågående elavtalet sker det mot en kostnad till elbolaget, eftersom det är ett pågående avtal man då vill bryta.
Medlemskapet i Kundkraft är gratis och de elavtal vi upphandlar har inga fasta avgifter på elpriset. Vår affärsmodell går ut på att de elbolag som vinner en upphandling betalar oss en provision. Om våra medlemmar vill jämföra sina elpriser behöver de bara jämföra kilowattpriset. Den lagstadgade avgiften för elcertifikat ingår alltid i de elpriser vi redovisar.

© 2022 Kundkraft AB. Org. nr: 556574-0601